Nieuwsbrief editie nr. 2 – Juli 2020

16 juli 2020 – Voor- en nazorg met ons trainingsprogramma

Beste lezer,

De zomervakantie nadert en die zal er voor velen anders uitzien dan anders. We blijven thuis of we boeken nog een last minute in Nederland. Misschien dat sommigen de stap over de grens wagen. Wát we ook doen, we hebben even een adempauze nodig, een week of wat om te ontspannen. Alleen … van je diabetes krijg je geen vakantie, daar heb je nooit vrij van. Wij streven ernaar dat dat verleden tijd is wanneer je de Inreda AP gaat gebruiken. En wij doen er alles aan om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.

Daarnaast voelen wij ons ook verantwoordelijk voor jou als gebruiker van het apparaat. Wij willen je graag zoveel mogelijk ontzorgen. Hoe wij dat doen, lees je bij het item Trainingsprogramma.

Om de Inreda AP beschikbaar te maken, zijn we hard bezig met het opzetten van een productielijn en inrichten van een productieruimte. Lees meer hierover bij Inreda AP produceren.

In de vorige nieuwsbrief hebben we het gehad over de Inreda AP voor kinderen. We zijn al bezig met onderzoek naar een gebruiksvriendelijk model voor kinderen en hoe kinderen zelf het apparaat het handigst in het gebruik vinden. Lees verder bij Wat willen kinderen zelf.

Tot slot wordt een van onze collega’s weer in de schijnwerpers gezet en zal je kort iets over zichzelf vertellen. Deze keer is dat degene die zich bezighoudt met het trainings- en coachingsprogramma van Inreda. Dit vind je onder het laatste item: Collega in de kijker.

Veel leesplezier!

Team Inreda

Trainingsprogramma

Wij willen je overstap naar de Inreda AP graag soepel en stapsgewijs laten verlopen . Het is namelijk niet niks om je controle volledig uit handen te geven. Om de Inreda AP zo goed mogelijk in gebruik te nemen, bieden wij je daarom ook zorg eromheen. Van voorzorg tot en met nazorg, wij willen graag dat je de Inreda AP goed leert kennen en er goed mee om leert gaan.

Zoals je misschien wel weet, komen wij in eerste instantie via een aantal projecten op de markt. Dit najaar gaan we starten met een project met een klein aantal patiënten. Als jouw ziekenhuis is aangesloten bij het project, én je bent bij ons aangemeld via het webformulier, zal je behandelend arts met je bespreken of je in aanmerking komt voor de AP behandeling.

De Inreda AP is een automatisch systeem, wat betekent dat je zo min mogelijk zelf hoeft te doen. De overstap naar zo’n geautomatiseerde behandeling kan een grote verandering voor je zijn. Om ervoor te zorgen dat je snel vertrouwd raakt met het apparaat, bieden wij een tweedaagse training aan. Tijdens deze training wordt de Inreda AP in gebruik  genomen en leer je het apparaat goed kennen, zodat je het zelfstandig in je dagelijkse leven kunt gebruiken. Voorafgaand aan de training vragen wij je om een E-learningsprogramma (een zelfleerprogramma) succesvol af te ronden, zodat je goed voorbereid bent op de training. Na de training zullen wij je nog een tijdje coachen. Zo kun je stapje voor stapje eigen worden met jouw AP:

Stap 1:  Voorbereidend gesprek met je arts;
Stap 2: Intake gesprek met Inreda;
Stap 3: E-learningsprogramma Inreda;
Stap 4: Tweedaags trainingsprogramma;
Stap 5: Coaching.

En verder heb je altijd onze uitgebreide gebruikershandleiding achter de hand waarin je alle instructies kunt terugvinden. Op deze manier denken wij dat je de overstap naar de AP-behandeling goed kunt maken.

Inreda AP produceren

Om het mogelijk te maken om over te stappen op de AP behandeling, worden de eerste (kleinschalige) productie voor de markt voorbereid. Aangezien we CE eerder dit jaar hebben behaald, hebben wij de door ons geproduceerde onderdelen en de verpakking voorzien van het CE-label.

Op dit moment zijn wij een nieuwe productieruimte aan het inrichten. In de ruimte komt een productielijn voor het in elkaar zetten van de onderdelen. De productielijn is zo ingericht dat wij de productie flexibel kunnen opschakelen.

In deze ruimte moeten wij zorgen voor een ESD-veilige omgeving, om een gecontroleerde en langzame elektrostatische ontlading te kunnen waarborgen. ESD staat voor Electro Static Discharge (Elektro Statische Ontlading). Iedereen kent wel de elektrische ontlading die je voelt bij het uitstappen van een auto, het kammen van het haar en het knetterende geluid bij het uitrekken van een trui. Om te zorgen voor een ESD-veilige montage van de elektronische componenten, hebben wij  een ESD-veilige vloer en ESD-veilige werkstations geplaatst.

Daarnaast zorgen wij voor een stofarme werkomgeving. Hiervoor wordt de lucht van stof vrijgemaakt door middel van filtering, temperatuurregeling en overdruk. De nieuwe productielijn brengt Inreda weer een stap dichter bij haar missie om deInreda AP® bij alle mensen te brengen die het apparaat nodig hebben.

Wat willen kinderen zelf

Om te onderzoeken wat kinderen zelf wel en niet prettig vinden in het gebruik van de Inreda AP, hebben wij interviews gehouden met kinderen en hun ouders om een beeld te krijgen van hun ideeën. Hiervoor hebben wij 8 kinderen en tieners ondervraagd in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. Er is daarbij vooral gekeken naar de draagbaarheid en bedienbaarheid van het apparaat.

De ervaringen, wensen en eisen van de deelnemers aan dit interview worden gebruikt als input voor het ontwerp van de Inreda AP voor kinderen. Wij zijn dan ook blij dat deze kinderen en ouders de tijd hebben genomen om hun ervaringen met ons te delen en wij bedanken hen hier graag voor.

Noaberschaptocht van de Fiets-tegen-Diabetesgroep

Zoals we eerder al hebben verteld, organiseert de groep Fiets tegen Diabetes sponsortochten voor de Inreda AP®. Dit jaar willen ze een bedrag bij elkaar fietsen voor de AP voor kinderen. De “grote” fietssponsortocht hebben ze moeten uitstellen naar 26 september a.s. Maar Fiets tegen Diabetes is zaterdag 11 juli toch alvast weer op de pedalen gaan staan. Vanaf startplaats Elburg zijn ze eerst naar onze locatie in Goor gefietst (ca. 180 km). Na wat Twentse lekkernijen, koffie en bijpraten, trokken ze verder naar de Bas van de Goor Foundation in Arnhem. Mede dankzij het mooie weer was het een geslaagde en gezellige ontmoeting. Fantastisch dat deze groep ons op deze bijzondere manier steunt, dank daarvoor.

Collega in de kijker

Wie ben je?

Ik ben Paulie Jager. Ik ben 27 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Hilversum. Voordat ik bij Inreda kwam werken heb ik Voeding en Gezondheid in Wageningen gestudeerd. Via diverse omzwervingen ben ik vorig jaar weer in Hilversum gaan wonen, waar ik heel mijn jeugd ook heb gewoond. Mijn vriend en ik hebben daar vorig jaar een huis gekocht. We hebben eerst 5 maanden verbouwd en nu wonen we er alweer 7 maanden.

Wat doe je?

Ruim 2 jaar geleden ben ik bij Inreda begonnen. Ik heb toen meegedaan met het opzetten en uitvoeren van de klinische CE-studie. Nu houd ik me bezig met het ontwikkelen van het trainingsprogramma dat patiënten gaan volgen voordat ze de behandeling met de Inreda AP starten. Het gaat dan om zowel het ontwikkelen van het programma als het verzorgen van de training (dit laatste natuurlijk zodra we starten met een van onze projecten). Het is ons doel om een interactief programma op te zetten zodat de patiënten een zo goed mogelijke start hebben met de Inreda AP. Na deze tweedaagse training hebben we nog een tijdje 1 op 1 contact met de patiënt waarin we de patiënt coachen en begeleiden in de beginfase van de AP-behandeling.

Wat is jouw passie?

Wat ik heel mooi vind van Inreda, is dat we met het team echt samenwerken aan een uniek product. Tijdens het trainings- en coachingstraject zal ik direct van de patiënten terugkrijgen wat de Inreda AP voor hen betekent en wat het voor hen kan doen.  Om mensen bij de start van de  AP behandeling te mogen coachen en ondersteunen geeft mij veel voldoening. Ook vind ik het heel leuk dat we bezig zijn om het educatieprogramma zelf te ontwikkelen. Wij onderzoeken daarbij hoe we de instructies op de beste en meest effectieve manier kunnen overbrengen. Dat mensen er straks een goed gevoel bij hebben, daar doe ik het voor!

Binnen Inreda doen we het allemaal echt samen, we zijn echt een team. Dat saamhorigheidsgevoel vind ik heel fijn.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik doe in mijn vrije tijd veel aan yoga. Ik ben er 6 à 7 jaar geleden mee begonnen en inmiddels doe ik 5 x per week yoga bij een studio in de buurt. Voornamelijk Flow yoga en Vinyasa, maar ook Yin yoga. De eerste twee zijn fysiek intensief, het tweede is een hele rustige vorm van yoga. De balans tussen deze soorten vind ik fijn en geeft me ontspanning en rust. Daarnaast mediteer ik elke dag, wat mij een goed gevoel geeft, en wat ook positief doorwerkt in mijn werk. Verder wandel ik vaak met mijn vriend op de hei, waar we dichtbij wonen. Zeker in de coronatijd waarin we veel meer thuis waren, gingen we daar tussen de middag of na het werk heerlijk wandelen. Verder hou ik van familie en vrienden op me heen en om gezellig samen te borrelen en kletsen.

Hoe ben je bij Inreda gekomen?

Na mijn studie in Wageningen was ik op zoek naar werk. Mijn vader werkte toen al bij Inreda en vroeg aan mij of ik een paar dingen wilde uitwerken voor Inreda en een rapport wilde opstellen. Dat rapport heb ik toen aan Robin Koops gepresenteerd die daarna aan mij vroeg of ik met de afdeling Medical in gesprek wilde gaan om mee te helpen aan de opzet en uitvoering van de klinische studie. Zo ben ik bij Inreda binnengekomen.

Heb je nog een leuk, gek of merkwaardig voorval meegemaakt in je werk? Vertel.

Tijdens de klinische studie hebben we de patiënten 24 uur per dag, een paar weken lang, gemonitord. Om dat goed te kunnen doen hebben we een vakantiehuisje ingericht als een soort werkstudio. Gedurende die weken hebben we in dat huisje met een aantal collega’s samen gewerkt en geleefd. Dan leer je elkaar nog weer beter en op een andere manier kennen, en het was natuurlijk ook gewoon heel gezellig!

Wat doe je over 5 jaar? Wat wil je dan hebben bereikt?

Ik hoop dat er dan heel veel patiënten zijn die een Inreda AP gebruiken en dat veel mensen onze training succesvol hebben afgerond. Vanaf het eerste gebruik van de Inreda AP kunnen we heel veel ervaring opdoen in de training. Met die ervaringen en ook uit de feedback van de patiënten kunnen we veel informatie halen waarmee we onszelf verder kunnen blijven ontwikkelen. Ook hoop ik dan dat we kunnen zien dat mensen veel baat hebben bij de Inreda AP.