Wat is de Inreda AP®

Een bi-hormonaal volledig closed loop systeem

Inreda Diabetic B.V. ontwikkelt een bi-hormonaal volledig closed loop systeem die de Inreda AP® wordt genoemd. Het apparaat is bedoeld voor mensen met diabetes die behandeld worden met insuline, voor gebruik in de thuissituatie. De Inreda AP® is een automatisch systeem (closed loop) en reguleert zelfstandig de bloedglucosewaarde door de toediening van insuline en glucagon. Hierdoor hoeft de patiënt zelf geen insuline meer toe te dienen of koolhydraten te tellen. Veel zelfmanagement taken zullen dus wegvallen.

De AP®5, CE gekeurd onder MDR, wordt gebruikt in meerdere studies en projecten. De AP®6 is momenteel in ontwikkeling.

Hoe werkt de Inreda AP®

Het doel van de Inreda AP® is om ervoor te zorgen dat uw bloedglucosewaarde zoveel mogelijk stabiel blijft. Om uw bloedglucose onafgebroken te kunnen meten, maakt de Inreda AP® gebruik van twee sensoren. Op elke sensor zit een zender (transmitter), die deze metingen draadloos naar het apparaat stuurt. De Inreda AP® gebruikt de gemeten bloedglucosewaarde om te bepalen wanneer en hoeveel insuline (hoge bloedsuikerwaarde verlagen) of glucagon (lage bloedsuikerwaarde verhogen) toegediend moet worden. U hoeft niet aan te geven of u gaat sporten of eten. Via twee infusiesets wordt de insuline of glucagon automatisch toegediend.

Ontdek meer over de Inreda AP®

Hoe draag ik de Inreda AP®

De Inreda AP® dragen

De Inreda AP® wordt aan de voorkant van het lichaam gedragen. De sensoren en transmitters worden meestal op de buik geplaatst. De Inreda AP® wordt altijd aan dezelfde kant gedragen als de sensoren en transmitters. Hierdoor houden de transmitters verbinding met de Inreda AP®.

De infusiesets kunt u op meerdere plaatsen op het lichaam dragen. De prikplaats van de sensoren met transmitter en de infusiesets hangt af van uw voorkeur en wat voor u het beste werkt.

Wearables

Het apparaat draagt u dag en nacht, 24/7, bij u. U kunt gebruikmaken van draagaccessoires die Inreda® ontwikkelt: een heuptasje, een speciaal hemdje en een zogenaamde beltbag.

Wat moet ik zelf doen

Hoe weet ik wat ik zelf moet doen

Als u zelf een handeling moet uitvoeren, geeft de Inreda AP® hier een alarm voor. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van nieuwe sensoren en het verwisselen van een infusieset. Om ervoor te zorgen dat de Inreda AP® uw bloedglucose goed kan regelen, is het van belang dat u de alarmen opvolgt volgens de instructies op de Inreda AP®.

Hoe vaak moet ik zelf iets doen

In dit overzicht ziet u de handelingen die u tijdens de Inreda AP® behandeling zelf moet uitvoeren, en hoe vaak u deze moet uitvoeren. Dit is een richtlijn, wanneer en hoe vaak u een artikel moet verwisselen kan van persoon tot persoon verschillend zijn.

Hoe moet ik de Inreda AP® gebruiken

Wij hebben een uitgebreide gebruikershandleiding met alle informatie om u goed op weg te helpen en te ondersteunen tijdens uw Inreda AP® behandeling. Hierin vindt u de instructies voor het correct gebruik van de Inreda AP®.