“Zonder de AP waren deze ervaringen grotendeels onmogelijk”

Dyan (57, Inreda AP® gebruiker sinds november 2021) heeft een reis gemaakt in Peru om haar zoon te bezoeken. Ook is ze daar een grote fysieke uitdaging aangegaan, namelijk het beklimmen van de Machu Picchu! Lees hier haar ervaring:

Een bijzondere reis

In de laatste maand van 2021 kondigde mijn zoon iets bijzonders aan. Het idee om een half jaar naar de andere kant van de wereld te gaan, een zogenoemd uitwisselingssemester, spookte ineens door zijn hoofd. Vol enthousiasme schetste hij zijn plan om van Lima zijn nieuwe thuis te maken. Terwijl dit mij in eerste instantie overrompelde, kwam mijn man al snel met het idee om hem gedurende deze bijzondere reis op te gaan zoeken. Voorheen
zouden we dit nooit aandurven, maar de Inreda AP heeft de deuren van het Inca-rijk wat dat betreft wagenwijd geopend. In mei 2023 was het dan zover: we stapten in het vliegtuig en
trapten onze buitengewoon mooie reis af.

Zorgeloos genieten

Een hoogtepunt tijdens onze rondreis Peru was de Inca trail naar Machu Picchu. De gehele tocht bedroeg 42 kilometer en is logischerwijs een flinke aanslag op ieder mensenlichaam. Het oorspronkelijke wegennetwerk van de Inca’s, dwars door de Andes, was met uitstek het hoogtepunt van de reis. Voor mij als iemand met diabetes is het bovendien een ervaring waar ik ontzettend trots en dankbaar voor ben.

Zonder de AP zou een hike van dit niveau simpelweg niet haalbaar zijn voor mij.
Vanzelfsprekend was ik nogal zenuwachtig in aanloop naar de trektocht, maar achteraf was dit volkomen onnodig. Met een beladen rugtas, hebben mijn partner en ik de beroemde wandeling afgelegd.

Op de tweede dag, wat bekend staat als de zwaarste dag, bereikten we het hoogste punt van 4.200 meter bij de ‘Dead Woman´s Pass’. Maar ik kon gewoon zorgeloos genieten van de adembenemende uitzichten

Uit mijn comfortzone

Uiteraard ging de gehele trek niet zonder slag of stoot. Zo heb ik iedere dag weleens alarmen gehad, van bijvoorbeeld een glucagonverstopping, een vingerprikalarm en glucose is laag alarm, maar dit  hoort bij de normale gang van zaken. Mijn diabetes heeft me daarbuiten niet significant belemmerd en ik kon net als iedereen alle uitdagingen trotseren. Ik ben de fysieke uitdaging aangegaan en desondanks goede resultaten van mijn diabetesregulatie. Daar ben ik echt enorm dankbaar voor.

Buiten de hike naar Machu Picchu waren er nog veel meer bijzondere glansmomenten. Zo hebben we bijvoorbeeld de beroemde Rainbow Mountain beklommen, een helikoptervlucht gedaan over de Nazca-lijnen en een avontuurlijk uitstapje gedaan naar Huacachina, een verstopt dorpje tussen de gigantische zandduinen.

Zonder de AP waren deze ervaringen grotendeels onmogelijk, omdat ik anders te maken zou krijgen met talrijke langdurige hypo’s. Al met al reflecteert deze reis de mogelijkheden die de Inreda AP in mijn leven hebben gebracht. Mijn grenzen zijn opgeheven en ik kan nu met gemak uit mijn comfortzone treden.