“De AP geeft mij mentale vrijheid en innerlijke rust. Niet meer gevangen door alle hersenspinsels over mijn glucosewaardes.”

Anneke (43, Inreda AP® gebruiker sinds september 2021). Partner van Roberto en trotse mama van dochter Yuna (6 jaar). Arbeidsdeskundige van beroep.

Altijd je best doen

Mijn succesformule in mijn leven is altijd geweest: Als je maar je best doet, dan kom je er wel. Zo was dat op school, in mijn werk en met alle dingen, die ik wilde bereiken. Als iemand zei dat lukt je niet, bewees ik het tegendeel. Ik kwam met puur doorzettingsvermogen altijd een heel eind. 

Op mijn 25ste kreeg ik type 1 diabetes. Ik heb nog lang gedacht dat mijn succesformule ook voor mijn diabetes zou werken en ik probeerde van alles om er vat op te krijgen: Trage koolhydraten eten, koolhydraatarm eten, een pomp, een sensor, insuline spuiten, schema’s aanpassen, streefwaardes aanpassen, meer structuur, minder werken, andere werkzaamheden, meer bewegen, minder bewegen etc. Maar hoe meer ik mijn best deed… het werd eerder slechter dan beter.

Mentale vrijheid en innerlijke rust

Uiteindelijk maakte ik er gewoon het beste van en kwam er acceptatie. Ik probeerde zo min mogelijk geremd te worden door de diabetes. Toch was het er altijd, meerdere keren op een dag, die continue terugkerende vragen bij een te hoge of een te lage suiker:

“Heb ik iets verkeerd gedaan? Heb ik de koolhydraten wel goed berekend? Had ik niet beter de insuline na de maaltijd kunnen toedienen, in plaats van daarvoor? Heb ik mijn instellingen wel goed aangepast aan de huidige omstandigheden? Heb ik voldoende rekening gehouden met het wandelen/sport/stofzuigen/werken in de tuin?”

Die dagelijkse mentale worsteling stopte, toen ik de AP mocht gaan gebruiken. Die eerste keer lunchen met de AP, zonder na te denken over de beste suikerstrategie, was heerlijk. De AP geeft mij mentale vrijheid en innerlijke rust. Niet meer gevangen door alle hersenspinsels over mijn glucosewaardes. De AP neemt dat gedeelte van me over. Alsof ik er hersencapaciteit bij heb gekregen. En dat zorgt voor meer kwaliteit van leven.

Niet in cijfers uit te drukken

Zo heb ik meer energie, omdat de dagelijkse hypo’s en hypers zijn verdwenen.

Zo ben ik met veel plezier een nieuwe baan begonnen in mijn eigen vakgebied. Zonder de AP had ik dat door de onregelmatigheid en de complexiteit van het werk nooit aangedurfd.

Zo kan ik zonder zorgen moeder zijn.

Zo kan ik me focussen op datgene wat mij en mijn dierbaren gelukkig maken.

Dat zijn resultaten, die niet in cijfers zijn uit te drukken, maar die mij mentaal weerbaarder maken en mijn toekomst rooskleuriger. Dat gun ik iedereen, die worstelt met glucosewaardes en ik hoop dan ook dat de AP voor veel meer mensen beschikbaar gaat worden.