Start Inreda AP in project met zorgverzekeraar Menzis

6 oktober 2020 – Inreda Diabetic start samen met zorgverzekeraar Menzis een project naar de inzet van de Inreda AP, bij 100 volwassenen met diabetes type 1.

Het project start in oktober en betreft patiënten die grote problemen ervaren bij het controleren van hun regulering. De Inreda AP® regelt continu zelf de bloedsuikerspiegel op basis van het 24/7 meten van de bloedglucosewaarden. Uniek is dat naast insuline ook glucagon wordt toegediend. De verwachting is dat de bloedglucosewaarden van mensen met diabetes hierdoor beter in balans zijn, hun behandeling en gezondheid verbeteren en ze meer vrijheid ervaren.

Als Diabetes type 1 patiënt zocht Robin Koops naar een oplossing die de schommelingen van de glucosewaarden tot een minimum beperkt. Hij bedacht hiervoor de Inreda AP. Met steun van het Diabetes Fonds kon hij dit apparaat verder ontwikkelen.

Nu de CE-markering in februari jl. is behaald, start Inreda in samenwerking met Menzis en vijf ziekenhuizen in het midden en het oosten van Nederland een project naar het gebruik van de Inreda AP bij een groep van 100 volwassenen. Internisten en diabetesverpleegkundigen van deze ziekenhuizen selecteren patiënten die in aanmerking komen en verzekerd zijn bij Menzis. In oktober gaat het project van start. Robin Koops, bedenker van de Inreda AP®, is blij met de samenwerking: “Als bewezen is dat de Inreda AP ook bij grotere aantallen patiënten doet wat hij moet doen, kan het systeem nog breder worden ingezet. Dat is uiteindelijk het uitkomen van de droom van heel veel ‘diabetes mensen’. Ons leven te verbeteren en onze vrijheid terug te krijgen. Die realiteit is nu erg dichtbij!”.