Sponsortocht voor de Inreda AP® voor kinderen

2 oktober 2020 – Net als vorig jaar heeft de Stichting Fiets tegen Diabetes van de familie Engeltjes uit Elburg een mooie fietssponsortocht uitgezet over de Veluwe. Het doel dit jaar is om geld bij elkaar te brengen om een Inreda AP® voor kinderen te realiseren. Op zaterdag 26 september jl. is maar liefst een bedrag van ruim € 28.000 opgehaald. Heel veel dank aan alle vrijwilligers, sponsors, fietsers en natuurlijk de familie Engeltjes.

Wij waren al aan het werk voor een Inreda AP® die ook voor kinderen en jongeren geschikt is. Dit bedrag gaat hierbij zeker goed gebruikt worden. Het apparaat wordt bijna de helft kleiner dat wat hij nu is, en dus lichter, en is dan ook makkelijker te dragen en te bedienen.

Dit jaar deed ook een groep van het team Inreda mee: ongeveer 20 medewerkers reden mee in de sportieve route van 130 km, de mountainbike route van 45 km en de recreatieve route van 50 km. Op deze laatste mooie nazomerdag togen zij naar Harderwijk om samen met de andere fietsers op de pedalen te gaan staan. Deze zonnige, leuke en sportieve dag werd afgesloten met mooie woorden en een luid applaus voor de organisatoren.

“Wij zijn bij Inreda met zijn allen heel hard bezig om een apparaat te maken dat door kinderen met diabetes gebruikt kan worden. Het belangrijkste is om de pompjes kleiner te maken; dan kan het apparaat zelf ook kleiner worden. Wij gunnen het al deze kinderen dat zij straks weer echt kind kunnen zijn, “ zei Robin Koops na afloop van het fietsen.