NOS Jeugdjournaal op bezoek tijdens training met kinderen

13 januari 2023 – Afgelopen weekend, 7 & 8 januari, was het weer zover. De volgende groep met kinderen werd getraind en klaargestoomd om de Inreda AP® drie weken lang te gaan dragen voor een studie. 5 kinderen waren dapper genoeg om afgelopen weekend te starten met voor hun een volledig nieuwe behandeling.

Om deze kinderen in het zonnetje te zetten voor hun moedige besluit om deel te nemen aan deze studie, is het NOS Jeugdjournaal langsgekomen voor een reportage. Het NOS Jeugdjournaal heeft de hele dag met ons meegekeken en het proces in beeld gebracht, om het vervolgens uit te zenden op 8 januari om 19:00u op NPO3.

In totaal zullen 20 kinderen in het kader van de studie de Inreda AP® gaan testen. De eerste 7 kinderen hebben het systeem al voor drie weken gedragen en nu is dus de tweede groep van 5 kinderen aan de beurt. Uiteindelijk komt er nog een laatste derde groep achteraan. En het doel van deze studie? Aantonen dat een bi-hormonaal closed-loop systeem ook veilig en effectief is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Een positief resultaat zal bijdragen aan het beschikbaar maken van de Inreda AP®.

Kijk hier de reportage terug