Nieuwsbrief editie nr. 4 – december 2021

21 december 2021 – Een dag uit het leven van…

Beste lezer,

Welkom bij de laatste nieuwsbrief van 2021.

In deze donkere dagen vlak voor Kerst hadden wij gedacht de Nieuwsbrief een keer op een andere manier te presenteren. Het afgelopen jaar hebben meerdere groepen mensen kunnen starten met een AP® behandeling en er zijn al enkele van hen aan het woord of in beeld geweest. Waarvoor nogmaals onze dank. Wij vinden het heel leuk om te zien en te horen hoe het met onze cliënten gaat.

Nu leek het ons een mooi idee om hier een paar mensen zelf het woord te geven en een kijkje te krijgen in hun leven met de AP®. Wij hebben twee cliënten gevonden die meteen enthousiast waren om een soort blog te schrijven over een dag uit hun leven.

Daarnaast zijn wij als bedrijf ook hard gegroeid in 2021; het aantal medewerkers is van ongeveer 40 naar 60 gestegen. Wij willen hier graag eens door onze “nieuwe” medewerkers zelf laten vertellen hoe zij het werken bij Inreda® ervaren en waar zij zich mee bezighouden. Twee medewerkers van Inreda® die relatief kort bij ons werken, beschrijven een dag uit hun leven.

Wij wensen jullie dan ook veel leesplezier, en natuurlijk

Team Inreda

Een dag uit het leven van
Katja Winkel-Buitink – AP sinds oktober 2021

Mijn gezin

Graag wil ik mij voorstellen. Ik ben Katja Winkel-Buitink. Getrouwd met de liefste man van de wereld en we zijn samen de trotse ouders van drie mooie en gezonde kinderen.

Griep werd diabetes

Ik heb in mijn kindertijd de griep gekregen en daar  diabetes  mellitus type 1 aan overgehouden. Ik wandel veel en vind het gezellig om dingen samen met mijn zussen en vriendinnen te ondernemen. Ook zwemmen vind ik heerlijk of samen met mijn man een dagje ontspannen in een kuuroord. Vaak belemmerde mijn diabetes mij toch wel in mijn activiteiten en ook was ik vaak vermoeid door toch de schommelde glucosewaarden.

Meer gezondheidsvoordelen

Sinds kort doe ik mee met de AP® van Inreda Diabetic (kunstmatige alvleesklier) die is ontwikkeld door Robin Koops. En ik blijf natuurlijk mijn diabetes type 1 houden, maar ik ben nu heel goed ingesteld. Ik merk meer gezondheidsvoordelen en mijn levenskwaliteit is hierdoor voor 100% verbeterd.

Wens voor diabetespatiënten

Het blijft mij iedere dag verbazen dat mijn glucosewaarden zo ontzettend goed zijn. Ik hoop dat er in de toekomst  voor alle diabetespatiёnten een AP® van Inreda beschikbaar komt. 

Een dag uit het leven van
Raymond Julien – AP sinds oktober 2021

De dag begint

In mijn werk is het niet mogelijk om thuis te werken. Ik ben Parts Manager bij Vallei Auto Groep in de vestiging Nijmegen. Omdat ik in Arnhem woon, ga ik iedere doordeweekse dag naar Nijmegen heen en terug.

Rond 6:30 uur sta ik op en ga dan eerst naar beneden om mijn medicijnen in te nemen. Zonder AP was dit ook het eerste moment om mijn bloedsuiker te meten. Iedere ochtend ga ik even douchen om lekker wakker te worden. Helaas kun je niet douchen met de AP dus ik moet de regeling van de AP uitschakelen, de infuussets loskoppelen en de AP op een veilige plek wegleggen. De badrand is geen handige plek omdat bij een alarm de AP van de badrand af kan trillen. Bij het aankleden maak ik gebruik van een washandje dat ik om mijn nek kan hangen om zo de AP makkelijk weer aan te kunnen koppelen en in te schakelen. Vooral het inschakelen niet vergeten want anders krijg ik tijdens mijn autorit een signaal dat deze nog uitgeschakeld is. Ach, het gebeurt je een paar keer.

AP® doet zijn werk

Tijdens de rit naar Nijmegen eet ik lekker een boterham zonder na te denken hoeveel ik eventueel moet bolussen. De AP doet zijn werk. Meestal ben ik tussen 7:30 en 7:45 uur op mijn werk zodat ik rustig kan opstarten onder het genot van een kopje koffie. Rond 10:00 uur even een tussendoortje. Ook hier doet de AP weer z’n werk.

Niet nadenken

Mijn werk is redelijk afwisselend, veel achter het scherm zitten om inkopen e.d. te doen maar ook wel regelmatig ‘loopwerk’ door het magazijn en het bedrijf om collega’s te spreken. Ik ben geen man van de klok met betrekking tot de lunch. De ene keer rond 12:15 uur maar het kan gerust ook een uurtje later zijn. Ook hier is het weer ‘niet nadenken’ en gewoon gaan eten. Vertrouw op het systeem. Veelal krijg ik ergens in de middag een melding dat ik even een vingerprik moet uitvoeren.

Een gewone avond thuis

Rond 17:30 vertrek ik weer van Nijmegen naar Arnhem en schuif dan lekker aan bij het diner met mijn vrouw en zoon. Na het eten de GlucaGen vervangen of als ik daar niet direct zin in heb een uurtje later. Helaas is dit nog een dagelijks terugkomend ritueel. Afhankelijk van de avond ga ik nog een film kijken of vermaak ik me achter de laptop. Rond 23:30 uur ga ik naar bed en verdwijnt de AP in het handige slaaphemdje. Morgen denk ik dan wel weer ‘vanavond ga ik op tijd naar bed’.

Een dag uit het leven van
Lyke Taken – Product Designer

Fashion and Textile Technologies

Hoi! Ik ben Lyke Taken en ik werk sinds afgelopen zomer bij Inreda Diabetic als product designer, nadat ik bij dit mooie bedrijf ben afgestudeerd. Ik heb Fashion and Textile Technologies gestudeerd, dus je kunt wel zeggen dat ik qua studieachtergrond een beetje een vreemde eend in de bijt ben bij Inreda. Toch voel ik me sinds mijn afstudeerperiode helemaal op mijn plek in Goor en heb ik hier nu een afwisselende baan.

Draagbaarheid AP5

Ik heb me tijdens mijn afstuderen beziggehouden met de draagbaarheid van de AP5 voor vrouwen. Door te kijken naar de behoeften van de vrouwen en vanuit daar tot een ontwerp te komen, heb ik een wearable ontwikkeld. Deze bleek zowel voor vrouwen als mannen inzetbaar en de afgelopen tijd is alles voorbereid zodat deze binnenkort in productie kan worden genomen.

Wearable

Sinds ik hier in dienst ben focus ik mij dus vooral op de draagbaarheid van het apparaat, met als eerste project het produceren van de hierboven genoemde wearable die ik tijdens mijn afstuderen heb ontworpen. Tijdens een werkdag ben ik bijvoorbeeld druk met ontwerpen, overleg met leveranciers en het controleren van binnengekomen samples. Ook onderzoek en dataverwerking van gebruiksvriendelijkheid behoren tot mijn taken.

Klanten staan centraal

Daarnaast houd ik me één á twee dagen per week bezig met klantenservice en fieldservice, zoals we dat hier noemen.
De klantenservice werkzaamheden spreken denk ik voor zich, maar ik kan me voorstellen dat fieldservice wat uitleg behoeft. Wanneer ik fieldservicedienst heb ga ik naar cliënten toe om bijvoorbeeld instellingen aan te passen of een transmitter te verwisselen. Hierdoor wordt mijn werk als ontwerper makkelijker, want ik heb hierdoor een goed beeld van de mensen voor wie ik aan het werk ben. Op die manier zijn behoeften ook beter te vertalen naar wearables en dit past natuurlijk helemaal bij de visie van Inreda, waarbij de mens centraal staat. De verschillende taken maken mijn werk afwisselend, uitdagend én zinvol.”

Een dag uit het leven van
Jan Goedhart – Logistiek Specialist

Bijzonder product

Dag beste mensen, er is mij gevraagd om een indruk van een doorsnee werkdag van mijzelf als Logistiek Specialist weer te geven. Ik ben Jan Goedhart en ben dus Logistiek Specialist bij Inreda Diabetic. Sinds een jaar met veel plezier aan het werk bij dit prachtige bedrijf met een bijzonder product. Hoe zou dat nou beginnen… 😊

Eerst koffie

In elk geval start ik de dag door mijn laptop aan te slingeren en kijk ik of er nog mail is die ik nog moet afhandelen. Dan pak ik op mijn gemak een kop koffie en ga ik mijn eerste dingetjes doen.

AP® onderdelen beheren

Dat kan variëren van IQC = Incoming Quality Control (het keuren van nieuw binnen gekomen materialen) tot en met het op voorraad boeken en leggen van diverse onderdelen.

Diversiteit

Tussendoor kan ik worden gevraagd of ik iemand kan helpen met het uitgeven van disposables (hulpmiddelen) voor PT’s ( patiënten) . Daarvoor maak ik gebruik van ons ERP systeem Odoo. ERP is Enterprise Resource Planning. Simpel gezegd, een programma waarmee je relatief gemakkelijk een planning opzet voor je productie, inkoop en verkoop. Af en toe verzamel ik materialen die nodig zijn voor het produceren van de AP’s en transmitters.

Voorraadpakketten voor cliënten

Door de diversiteit aan taken is het nooit saai, er zijn altijd dingen te doen voor mij. Zo houd ik ook de voorraadstanden van de hulpmiddelen bij die nodig zijn om elke 4 weken naar elk van onze patiënten te kunnen sturen. Ook doe ik de aanmaak van de pakketten en de verzending daarvan, zodat elke patiënt zonder zorgen de behandeling kan voortzetten.

Voor en door mensen

Het is voor mij heel leuk om te doen, omdat ik graag met mensen te maken heb.