Marathon van Enschede met de Inreda AP®

2 mei 2023 – Frank Wageman heeft 16 april de Marathon van Enschede gelopen, een echte prestatie. Ter voorbereiding heeft hij onder andere ook een halve marathon gelopen en vele trainingen gehad. Graag deelt hij zijn ervaringen over het lopen van een marathon met een Inreda AP®!

Lees de ervaring van Frank hier:

Afgelopen zondag was het zover. Met lekker weer, perfecte training én voorbereiding, en veel enthousiast publiek: de start van de Marathon van Enschede. Ondanks dat ik al best een aantal jaren hardloop, was het voor mij de eerste keer een hele marathon te lopen.

Behalve dat het gewoonweg een hele opgave is heeft de duur van de inspanning me er altijd van weerhouden de 42-kilometer-uitdaging aan te gaan. Als ik meedoe aan een hardloopevenement wil ik me 100% kunnen concentreren op de sport en wil ik niet bezig zijn met het regelen van m’n bloedsuiker. De 3,5 tot 4 uur die je onderweg bent met een marathon heb ik altijd bestempeld als een “te lang tijdsbestek om niet bezig te zijn met m’n diabetes”.

Dankzij de AP? Nee, de AP zorgt er niet voor dat je een marathon kan lopen, de AP heeft me wel gestimuleerd mijn grenzen te verleggen en nieuwe uitdagingen aangaan.

De AP gaf mij het vertrouwen een langer tijdsbestek niet bezig te hoeven zijn met m’n diabetes. Tijdens de vele duur trainingen merkte ik hoe goed je kunt vertrouwen op de AP. Met een duurtraining ben je zomaar 3 uur onderweg, varieert het inspanningsniveau van keer tot keer, en eet je ook nog eens onderweg. Op die momenten zie je echt hoe goed de AP is.

Uitdaging overwonnen?

Begin april liep ik al de Halve Marathon van Hengelo. Dit was voor mij een generale repetitie qua voorbereiding en voeding. Het ging perfect en ik ben erg blij met m’n eindtijd, net onder de 1,5uur. Twee weken later de Marathon van Enschede. De eerste 32 kilometer gingen als vanzelf en ruim sneller dan ik me had voorgenomen. De laatste 10 kilometer waren echter ZEER zwaar. Uiteindelijk ben ik gefinisht in 3:30:34. Erg tevreden met het resultaat, maar nog meer gemotiveerd dit resultaat te verbeteren.

Bij de finish van de generale repetitie, de Halve Marathon van Hengelo namen ze een foto van mij. Met een eindtijd van 1:29:05 kwam ik over de finish. Je zult vast zeggen: “ziet er een beetje moeilijk uit”. Klopt, als het niet moeilijk voelt heb je ook niet maximaal gepresteerd.

Ook werd er tijdens de Marathon van Enschede een foto gemaakt (zie banner), dit keer tijdens de doorkomst van 16km. High-five moment!