Stichting Diabest loopt voor Inreda®

8 november 2016 – “In groepsverband opzoeken en verkennen van je grenzen en ontdekken van je mogelijkheden (en verwezenlijken van je dromen) ten behoeve van mensen met diabetes.”

Dit is wat door de Stichting Diabest wordt gestimuleerd. En dit doel wordt bereikt door het organiseren van een jaarlijkse groepsexpeditie (voor en door mensen met diabetes): een hike-tocht in de Alpen waarbij de deelnemers van elkaar leren en zichzelf (beter) leren kennen. Na maanden trainen in Nederland vertrok de groep dit jaar (13 lopers in totaal) voor een trektocht van 7 dagen door de Oostenrijkse Stubaier Höheweg van 10 tot 18 september. Tijdens de tocht werden ze ondersteund door een medisch team van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop.

Naast de persoonlijke doelstellingen van elke loper, kiest de stichting met de expeditie een algemeen doel ten behoeve van alle mensen met diabetes. Dit jaar wilde de groep het sponsorgeld gebruiken voor de financiering van de CE certificering van de AP® van Inreda® Diabetic.

Zoals je misschien wel weet, is CE certificering nodig om een medisch hulpmiddel op de Europese markt te mogen brengen. En een van de belangrijkste vereisten voor CE is het uitvoeren van klinische studies. Wij hebben al een klinische studie succesvol afgerond voor de CE en nu zijn we druk bezig met het voorbereiden van de tweede. Deze tweede klinische studie wordt uitgevoerd door het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem en zal worden uitgevoerd met 24 volwassenen met type 1 diabetes die de Inreda AP® 2 weken gaan gebruiken in hun dagelijks leven.

Al met al heeft het Diabest team een totaalbedrag opgehaald van € 4.880,50 dat we zullen gebruiken voor de aanschaf van een deel van de materialen en onderdelen die nodig zijn voor de komende klinische studie (infusiesets, sensoren, etc.). Wij willen graag alle deelnemers en organisatoren van de expeditie 2016 ontzettend bedanken, en ook de mensen die Diabest hebben gesponsord en daarmee dus bijdragen aan het voorstuwen van onze kunstmatige alvleesklier op het CE traject. Heel erg bedankt!