De Inreda AP® succesvol getest in thuissituatie

13 mei 2016 – Inreda Diabetic heeft een grote stap gezet van ontwikkeling naar realiteit. Samen met het AMC in Amsterdam en het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem hebben wij een klinische studie afgerond met ons bi-hormonale closed loop systeem. De resultaten hiervan zijn veelbelovend!

Wij werken al jaren aan de ontwikkeling van een bi-hormonaal closed loop systeem (Inreda AP®) en we hebben meerdere prototypes gemaakt en getest. Stap voor stap is ons apparaat kleiner en handiger geworden met een alles-in-één systeem. Met dit geïntegreerde apparaat hebben wij deze pilot studie uitgevoerd, met tien testpersonen die onze Inreda AP® vier dagen in hun thuissituatie hebben gebruikt. Je kunt het hele artikel gratis online bekijken (zie hieronder), maar kortgezegd zijn er 2 belangrijke punten die wij hier willen noemen:

  • Uit de studieresultaten blijkt dat de bloedsuikerwaarden van type 1 diabetespatiënten in de thuissituatie met onze geïntegreerde bi-hormonaal closed loop systeem beter gereguleerd kunnen worden dan met een insulinepomp. Behandeling met De Inreda AP® zorgt er zelfs voor dat de bloedsuikerwaarden 85% van de tijd binnen de normaalwaarden blijven vergeleken met 69% bij gebruik van de insulinepomp. Bovendien laat een analyse van de dag- en nachtwaarden zien dat voornamelijk ’s nachts aanzienlijk betere resultaten behaald worden.
  • Uit de studieresultaten blijkt ook dat behandeling met het bi-hormonale closed loop systeem tenminste zo veilig is als behandeling met de huidige insulinepompen.

Deze veelbelovende resultaten zijn behaald door de autonome regulering van de bloedsuikerspiegel van de deelnemers, zonder dat zij de koolhydraten hoefde in te voeren, zelf insuline moesten inspuiten en berekenen hoeveel, enz… Het hele artikel lezen? De resultaten zijn gepubliceerd in een peer-reviewed internationaal diabetes tijdschrift en is toegankelijk via open access op de website van het tijdschrift:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/dom.12663/pdf

Met de afronding van deze pilot studie gaan we richting commercialisering van ons product. Nog één vervolgstudie is nodig om Europese certificering te verkrijgen (gepland in begin 2017).

Naast deze testresultaten zijn ook gebruikerservaringen van groot belang voor ons. Wij hebben direct na de testperiode interviews gehouden met de deelnemers. Tot besluit, hier een paar van hun enthousiaste opmerkingen:

“Ik voel me een stuk vrijer. Niet continue nadenken over eten, sporten, e.d. Op een gegeven moment ging ik ook wel anders eten, je hoeft er minder over na te denken! Je bent er minder mee bezig.”

“Ik wil hem niet meer teruggeven eigenlijk! “