Inreda Inside!

Alle updates op een rij, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van alle ontwikkelingen. In deze editie komt onder andere een Inreda AP® gebruiker aan het woord en maak je kennis met een Inreda collega. Daarnaast vertellen wij je wat er op de planning staat! Maar eerst de huidige stand van zaken.

Welkom bij Inreda Inside, de nieuwsbrief van Inreda®!

Huidige stand van zaken

De projecten met Menzis en CZ zet zich nog steeds voort. Een grote groep gebruikers draagt de Inreda AP® in het dagelijks leven als zijn of haar behandeling. Van deze groep heeft een groot gedeelte deelgenomen aan de FREE 1 studie. De resultaten van  deze 1 jaar durende studie zijn geanalyseerd en inmiddels gepresenteerd op een internationale beurs in Duitsland. Daarover later meer!

Ook zijn we inmiddels gestart met een nieuwe studie. In deze studie staat diabetes type 3c centraal, mensen die diabetes hebben als gevolg van een  alvleesklierverwijdering naar aanleiding van alvleesklierkanker of -ontsteking. Eerder hebben wij deze groep patiënten al eens onder de loep genomen tijdens de een studie, en nu krijgt het een vervolg. De eerste groep deelnemers hebben eerder dit jaar de Inreda AP® al voor drie maand gedragen en begin december zal er nog een groep van 11 deelnemers het systeem gaan dragen. Hiermee hopen wij de doelgroep die de Inreda AP® mogen gebruiken verder te kunnen verbreden. De eerste periode kijken wij tevreden op terug en we kijken uit naar de tweede fase!

Start Veelbelovende zorg

Zoals u wellicht wel heeft gehoord, start er begin volgend jaar een groot project. Januari 2024 is het eindelijk zo ver en starten wij met de studie Veelbelovende Zorg. Na wat vertraging, die buiten de invloedssfeer van Inreda® liggen, en verschillende obstakels is de startdatum in zicht. Vanaf 2 januari zullen wij ons enkele weken inzetten om 120 deelnemers te trainen voor het gebruik van de Inreda AP®. Alle deelnemers zullen 1 jaar gebruik gaan maken van de Inreda AP® behandeling. Vanaf januari 2025 zullen de resultaten geanalyseerd worden en vervolgens ingediend bij het Zorginstituut Nederland voor een kans op vergoeding in de basiszorg. De doorlooptijd van dit hele traject is ca. 23 maanden. Wij gaan hiermee een spannende periode tegemoet!

Een dag in het leven van … Riëtte

Hoi!

Ik ben Riëtte en 58 jaar. Sinds dat ik de Inreda AP® draag, merk ik een groot verschil in mijn dagelijks leven.

Altijd bang voor een hypo

Al meer dan 40 jaar heb ik diabetes en het beïnvloedde mijn leven enorm. Ik voelde vaak mijn hypo’s niet goed aankomen, waardoor ik uiteindelijk bang werd in een hypo te schieten. Het resultaat hiervan was dat ik al jaren geen goede nachtrust meer had. In de nacht was ik erg alert en bang om in de hypo te raken.

Geen twijfels

Ongeveer twee jaar geleden benaderde de internist mij met de vraag of de Inreda AP® niet iets voor mij was. Eigenlijk waren er geen twijfels, het enige wat ik voor mijzelf moest overwegen was of ik een pomp altijd aan mijn lichaam wilde dragen. Maar ik had ook niets te verliezen, dus ben ik ervoor gegaan! Sinds november 2021 draag ik nu de Inreda AP®.

Veel vertrouwen in de pomp

Het eerste grote verschil dat ik merk, is dat je gewoon weer kunt slapen. Echt diep in slaap vallen. Want als er iets aan de hand is, dan krijg je wel  een alarm. Dat geeft mij heel veel vertrouwen. Daarnaast kan ik gewoon weer in de auto stappen of een dagje erop uit.

Innerlijke rust

En natuurlijk heb ik wel eens wat lagere suikers, daar kom ik waarschijnlijk ook nooit helemaal vanaf. ‘’Maar ik heb gewoon zo’n groot stuk leven voor mezelf terug. Ik ben ook van mezelf veel rustiger geworden. Gewoon innerlijke rust, snap je wat ik bedoel?‘’

Catalogus wearables MijnInreda

Om de draagbaarheid en het comfort van de Inreda AP® te verhogen, zijn er verschillende wearables gemaakt. Denk hierbij aan draagtasjes, een dagtas of een hemd om ’s nachts de pomp bij je te dragen. De wearables zijn te bestellen voor gebruikers van de Inreda AP® en staan nu allemaal in onze catalogus. In deze catalogus kun je alle informatie omtrent deze wearables vinden en deze staat op MijnInreda.

Wanneer je geen Inreda AP® gebruiker bij ons bent zie je in figuur 1 en 2 toch een kleine impressie wat je hier kunt vinden. In deze catalogus hebben wij recent een nieuwe Zipperbag toegevoegd, die apart gekocht kan worden of met een band. Ook is de band te dragen in combinatie met het meest gebruikte tasje, de Beltbag. Wij zijn, met hulp van enkele Inreda AP® gebruikers, momenteel ook bezig met de ontwikkeling van een nieuw model hemd. Wil je hier als Inreda AP® gebruiker ook over meedenken of heb je bruikbare input? Neem dan zeker contact op met onze klantenservice!

Kortom: in de catalogus zijn alle wearables tot in detail terug te vinden, neem vooral een kijkje! Bestellen kan telefonisch of per mail aan onze klantenservice.

EASD Hamburg

Een aantal collega’s hebben Inreda Diabetic vertegenwoordigd op een internationale beurs in Hamburg, The European Association for the Study of Diabetes (EASD). Een beurs die in het teken staat van onderzoek en ontwikkelingen op  diabetesgebied en waar resultaten worden gepresenteerd. Tijdens de jaarlijkse beurs van EASD komen artsen, diabetesverpleegkundigen en belangstellenden uit de industrie om informatie te delen en te halen.

Op de beurs was Inreda®  voor het eerst met een eigen stand aanwezig. In samenwerking met verschillende gebruikers van de Inreda AP® hebben wij een opvallende stand neer kunnen zetten waarbij  de patiënt  centraal  stond. Op de foto’s in de stand wordt het dagelijks leven van deze mensen getoond inclusief een persoonlijke quote! Bij deze stand konden geïnteresseerden informatie krijgen, onder andere in de vorm van folders en flyers.

Op deze beurs zijn ook  de eerste resultaten van de FREE 1 studie gepresenteerd. Hier is getoond wat de Inreda AP® behandeling heeft betekend voor 82 patiënten die deelnamen aan de studie. Hierbij kunt u denken aan glucose- uitkomstenmaten zoals de Time in Range, maar ook het kwaliteit van leven gedurende de behandeling.  Wanneer de resultaten ook publiekelijk gepubliceerd zijn, zullen wij dit u natuurlijk laten weten.

Collega in de kijker: Marieke Rikkert!

Ik ben Marieke, 25 jaar oud en woon in Hengelo. Na de bachelor Technische Geneeskunde was ik nieuwsgierig om de gezondheidszorg vanuit een andere invalshoek te verkennen. Daarom ben ik verder gegaan met de master Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente in Enschede, met een specialisatie in operationeel management in de zorg. Dit gaat o.a. over het optimaliseren van (logistieke) processen in de zorg, sinds COVID-19 natuurlijk een ‘hot-topic’! Nadat ik ben afgestudeerd bij het UMC Utrecht ben ik bij Inreda aan de slag gegaan als Technisch Product Specialist.

Van opleiding naar Inreda

Na wat boeiende stages en ervaringen in verschillende ziekenhuizen zocht ik een nieuwe uitdaging in het bedrijfsleven. Mijn passie voor medische technologie en bedrijfsprocessen verbeteren komen perfect samen in mijn functie als technisch product specialist. Wat mij aanspreekt aan deze functie is dat ik zowel ontzettend de diepte in kan gaan qua functioneren van de AP®, maar tegelijkertijd ook kan uitzoomen om mijn steentje bij te dragen in het bedrijf klaar maken voor de toekomst en het analyseren van klantervaringen.

Een dag op kantoor …

Elke dag brengt nieuwe avonturen met zich mee. De ene dag kan ik mij vastbijten in een technische analyse, terwijl ik de volgende dag patiënten telefonisch te woord sta of hen persoonlijk bezoek. Wat ik zo leuk vind, is de verscheidenheid aan disciplines waarmee ik in aanraking kom. Mijn voornaamste taak is technische ondersteuning bieden aan onze klantenservice. Hierbij raken de persoonlijke verhalen van patiënten mij het meest en deze motiveren mij om de AP® verder te ontwikkelen. Het belangrijkste vind ik dan ook dat ik goed advies kan geven, wat past bij de wensen van de patiënt.

Thuiskomen bij Inreda

Ik besteed veel vrije tijd aan fietsen, hardlopen, sporten in de sportschool of koken. Maar na een werkdag vind ik het ook heerlijk om op de bank te ploffen met een goede serie 😉 het liefst met een glaasje ‘vinho verde’, een wijn uit het noorden van Portugal waar ik een tijdje voor mijn studie heb gewoond. Ten slotte: Inreda voelt als een hecht team. Dit voelt als thuiskomen na een periode in het buitenland en Utrecht. Ik kijk uit naar alles wat nog gaat komen!