Bekroning Inreda Diabetic met Inreda AP®

24 september 2019 – Inreda® Diabetic is bekroond tot Nationaal Icoon voor de ontwikkeling van een Inreda AP® voor diabetespatiënten. Maandag 23 september jl. heeft staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer de winnaars bekendgemaakt tijdens een live uitzending van De Wereld Draait Door.

“Wij waren al erg blij met onze nominatie als een van de tien finalisten, maar nu zijn wij ook nog eens heel trots dat onze Inreda AP® wordt erkend als een van de beste innovatieve ideeën in Nederland. Het is natuurlijk een fantastische onderscheiding voor onze inspanningen tot nu toe. Ook zou het een mooie aanzet kunnen zijn voor onze verdere ontwikkelingen, met name op het gebied van een mogelijke vergoeding in de zorgverzekering.”

De Nationale Iconen worden ondersteund door het kabinet. Die helpt de winnaars hun ambities waar te maken en geeft ze een internationaal podium. Ook krijgen zij een minister of staatssecretaris als ambassadeur. Deze biedt bijvoorbeeld toegang tot een groot netwerk bij het aanboren van nieuwe mogelijkheden in binnen- en buitenland en een ondersteuningsprogramma op maat.