Kijkje achter de deuren

27 maart 2018 – Loes Heijmans-Beek was bij ons op bezoek om meer te weten te komen over de Inreda AP® die wij ontwikkelen.

Loes Heijmans-Beek van Diabetes TV (YouTube kanaal ‘Diabetes Nieuws’, in samenwerking met het Diabetes Fonds en diabetestype1.nl) is deze maand op zoek naar de laatste technische ontwikkelingen op diabetesgebied. Voor aflevering #7 was zij bij ons op bezoek om meer te weten te komen over de Inreda AP® die wij ontwikkelen. Robin Koops, oprichter van Inreda Diabetic, vertelt aan Loes en aan de volgers van Diabetes TV over het verhaal achter ons bi-hormonale closed loop systeem en over waar we nu mee bezig zijn…

Zoals je misschien weet zijn wij op dit moment druk bezig met testen en completeren van alle documenten, die nodig zijn om CE markering te verkrijgen. In deze video geeft Robin een kijkje achter de schermen van een paar testen die de Inreda AP® moet kunnen doorstaan om de CE te behalen (van het opvangen van elektrostatische schokken tot het incasseren van een ijzersterke knuffel van een vallende metalen bal).

Alle testopstellingen die Robin laat zien worden door ons gebruikt om eerst zelf onze apparaten te testen, zodat wij voor onszelf weten hoe ons apparaat zich gedraagt bij de vereiste testen. Naast deze testen zijn ook testen uitgevoerd op het gebied van accuratesse, precisie en usability. Tenslotte zal voor de CE-markering een extern en onafhankelijk test house dezelfde testen, in een gecontroleerde omgeving, nogmaals uitvoeren.

Het is ons doel om de Inreda AP® voor iedereen die het nodig heeft, beschikbaar te maken. De CE-markering zal in eerste instantie verkregen worden voor volwassenen met diabetes type 1. Tegelijkertijd werken wij aan het ontwikkelen en testen van een versie van het apparaat die geschikt is voor kinderen, maar deze kan pas gecertificeerd worden ná de CE voor volwassenen.

Wij zijn ons ervan bewust dat bijna iedereen die onze website leest, ook graag meer wil weten over ons ontwikkelingsproces. Om eerlijk te zijn, vinden wij het op dit moment zó belangrijk om de CE certificering te behalen dat we soms de tijd niet hebben om iedereen op de hoogte te houden. Daarom willen wij heel graag Loes en het Diabetes Fonds bedanken voor hun bezoek aan ons en voor het maken van deze video!

Voor meer nieuws over diabetes type