Diabest loopt warm voor Inreda

4 oktober 2019 – Verken je grenzen, ontdek je mogelijkheden, verwezenlijk je dromen; ook mét diabetes.”

Diabest is een organisatie, opgericht door mensen met (ervaring met) diabetes. Jaarlijks wordt er een expeditie georganiseerd waarbij een groep van maximaal 15 mensen dit avontuur aangaat. Iedereen loopt met een eigen motivatie, dromen of fysieke uitdagingen mee.

Met diabetes is het soms lastig om grenzen te verkennen zonder de juiste begeleiding. Elke expeditie wordt daarom voorafgegaan door een voorbereidingsfase en ondersteund door een vast team specialisten, van arts tot tochtleider. Samen gaan ze een tocht, een avontuur aan waarbij fysieke en mentale uitdagingen veel zullen vragen van je uithoudings- en doorzettingsvermogen. Hierin zit de parallel met diabetes: omgaan met en je aanpassen aan de challenges, je grenzen verleggen en je dromen verwezenlijken. Je kunt dit, ook mét diabetes!

Al jaren kiest Diabest voor elke expeditie een doel, waaraan het sponsorgeld besteed zal worden. In 2016 was de Inreda AP hun sponsordoel, toen voor het aanschaffen van onderdelen voor het uitvoeren van een klinische studie. Dit jaar komt het opgehaalde geld weer ten goede aan de Inreda AP, nu om een verkleining van het apparaat te kunnen realiseren. Lees meer hierover op de website van Diabest: http://www.diabest.nl/expedities/

Op zondag 1 september jl. ging de groep van start. Zij liepen dit jaar een gedeelte van de trail van het South West Coast path van Engeland. Het pad loopt langs de woeste kust van de oceaan. De deelnemers wandelden gedurende 6 dagen ca.20 km per dag over goed begaanbare, maar zeker niet vlakke paden. Robin Koops liep zelf het eerste deel van de tocht met de groep mee, met de Inreda AP aangekoppeld (hij gebruikt die nu al 8 maanden continu!).