CE-studie

8 oktober 2019 – Resultaten lijken veelbelovend

De CE-studie is begonnen op 3 juni jl. Dit was een eerste ronde van drie, waarin steeds 6 -8 personen gedurende drie weken de Inreda AP hebben getest in hun dagelijks leven. De laatste testdag van de derde en tevens laatste testronde was op 12 september. Nu deze testen afgerond zijn, moeten de resultaten worden onderzocht en verwerkt. De bevindingen tot nu toe zijn positief en veelbelovend en wij kijken dan ook vol verwachting uit naar de conclusies uit dit onderzoek.

Wij krijgen regelmatig vragen over de selectie van testpersonen. Wij zijn ontzettend blij dat er veel mensen zijn die graag willen meehelpen. En wij juichen het dan ook van harte toe dat veel mensen zich bij ons aanmelden. Meedoen aan een studie moet wel altijd in samenspraak met je behandelteam en arts. Zij kunnen samen met jou bepalen of dit de juiste oplossing voor je is. Daarnaast kunnen zij ook beoordelen of je in aanmerking komt voor deelname in een van de studies. Omdat dit van meerdere factoren afhankelijk is, kunnen wij natuurlijk niets garanderen. Uiteindelijk beslist je arts.

Als wij, met de resultaten van de CE-studie, in het voorjaar van 2020 het CE-keurmerk hebben behaald, dan zullen wij later in dat jaar een aantal grotere studies met de Inreda AP gaan opzetten. Het systeem komt dan dus in eerste instantie op de markt in een studie setting. Dit is nodig om het lange termijn gebruik van de Inreda AP te monitoren en uiteindelijk tot een vergoeding van het apparaat te komen. Dit heeft te maken met regelgeving waarbij het gaat om het feit dat dit een innovatie is en niet een product waarmee al veel ervaring is, zoals een insulinepomp.